Sigaren

Sigaren zijn te  onderscheiden  in twee typen: shortfiller en longfiller. Elke sigaar bestaat uit drie delen: binnengoed, omblad en dekblad. Voor het omblad en het dekblad wordt natuurlijk altijd een volledig tabaksblad gebruikt. Het verschil in shortfiller en longfiller zit in het binnengoed van de sigaar.


Voor het binnengoed van een shortfiller maakt men een blend van 3 tot zelfs 19 verschillende soorten tabak, die versnipperd en vermengd worden. Shortfillers worden meestal machinaal gemaakt, soms wordt het dekblad er manueel rondgelegd. Shortfiller sigaren zijn hier vooral afkomstig uit Nederland en België.

Bij Sigarenspeciaalzaak W. Schimmel vindt u een zeer uitgebreid assortiment shortfillers, waaronder alle gerenommeerde merken. Wij zijn concessionaires en depositaires van alle Nederlandse topmerken.


Een longfiller is een sigaar waarbij ook het binnengoed uit volledige tabaksbladeren bestaat en wordt bijna altijd helemaal met de hand gemaakt. Het aantal verschillende tabakssoorten varieert van 3 tot 5 bladeren per sigaar. Longfiller sigaren zijn bij ons vooral afkomstig uit Cuba, Dominicaanse Republiek, Nicaragua, Honduras, Brazilië.
Het aroma van een longfiller komt het beste tot zijn recht als deze wordt bewaard in een klimaatkamer of -kast. De temperatuur en luchtvochtigheid hierin zijn optimaal voor dit type sigaar (longfillers komen immers uit het warme en vochtige Caraïbisch gebied).

Bij Sigarenspeciaalzaak W. Schimmel beschikken wij over alle gerenommeerde merken uit Cuba, Dominicaanse Republiek, Honduras, Nicaragua etc. In onze nostalgische klimaatkamer wordt onze uitgebreide collectie longfillers optimaal geconditioneerd bewaard.

En sinds kort ook leverbaar:


Tussen shortfiller en longfiller werd onlangs een ware sigareninnovatie op de markt gebracht: de mediumfiller. Onder het motto ‘Take de best of the rest’ worden in de laatste fase van de handgemaakte longfillers de sigaareinden ingekort tot de voorgeschreven lengte. Deze zogenaamde ‘cuts’ zijn gewoonlijk tussen 2 en 3 cm lang. Deze cuts worden verzameld en gebruikt om een nieuw type sigaar te maken: de mediumfiller. De mediumfiller-sigaren worden in de Dominicaanse Republiek met de hand gerold.
Bij Sigarenspeciaalzaak W. Schimmel beschikken wij over het gerenommeerde merk Private Stock, handmade Mediumfiller.