Informatie

Willem Schimmel is lid van de “Confrérie des Maitres Pipiers de Saint-Claude” te Frankrijk. Deze Confrérie werd in 1966 in Saint-Claude opgericht en Willem werd uitgekozen vanwege zijn passie voor de pijp. Hij mag zich derhalve Maître Pipier noemen en voert deze titel met trots op de voorzijde van het pand.

Saint-Claude is een kleine stad (ca. 13.000 inwoners) gelegen in het hart van de Jura. Er is geen plaats in de wereld, waar het echte pijpen maken zo’n niveau heeft bereikt als hier.
Sinds 1850 zijn de ambachtslui van Saint-Claude actief in de productie van pijpen en vandaag de dag zijn daar nog meer dan 200 mensen werkzaam voor het produceren van pijpen en pijpaccessoires. Deze rookartikelen worden geleverd aan alle delen van de wereld.

De “Confrérie des Maîtres Pipiers de Saint-Claude” komt driemaal per jaar bijeen en kiest elk jaar de Pijproker van het Jaar van Frankrijk.

In Saint-Claude is ook het beroemde Pijp- en Diamantmuseum gevestigd, dat de geschiedenis van de pijp van Saint Claude presenteert.