Historie

In de oude stadskern van Hanzestad Zutphen vindt u onze sigarenspeciaalzaak. De zaak is gevestigd in een historisch pand dat dateert uit het jaar 1724. Het exterieur en interieur van ons pand ademen pure nostalgie en ambiance uit.
In 2000 hebben wij de prestigieuze Paltsprijs ontvangen. Deze prijs wordt uitgereikt wanneer een pand op historisch verantwoorde wijze is gerestaureerd, waarbij de historische karakteristieken duidelijk tot uiting komen. Wij zijn hier erg trots op.

De geschiedenis van het pand als sigarenspeciaalzaak gaat terug tot 1919, dus inmiddels is er sprake van bijna een eeuw bestaansrecht als tabaconnist.
In 1972 kocht Willem Schimmel de zaak in hartje Zutphen, nadat hij het vak van zijn vader had geleerd die in Doetinchem de befaamde sigarenspeciaalzaak ‘Het Pijpenhuis van de Achterhoek’ dreef.

In 1992 en in 2000 werd de zaak grondig gerestaureerd. In 2000 zelfs zo grondig dat de verkoop gedurende een halfjaar elders plaatsvond, namelijk in de Wijnhuistoren. Toen werd de zaak ook uitgebreid met een Klimaatkamer Humidor. In deze klimaatkamer wordt de kostbare collectie longfillers-sigaren van een noodzakelijke optimale luchtvochtigheid voorzien. Hiervoor zorgt een zeer geavanceerde luchtbevochtigingsinstallatie. De longfillers uit o.a. Cuba, Dominicaanse Republiek, Nicaragua en Honduras blijven hierdoor in perfecte conditie.

In ons pand bevindt zich een sfeervolle sigarenlounge. Hierin kunt u in alle rust van uw sigaar genieten. De sigarenlounge is tijdens openingstijden toegankelijk voor onze klanten, maar daarbuiten kunt u de sfeervolle sigarenlounge ook reserveren voor uw zakelijke of privébijeenkomst.

Ervaar de nostalgische ambiance door een bezoek aan onze zaak.
Wij vertellen u graag meer over onze unieke geschiedenis.